Wanneer komt grutto Amalia aan in Fryslân?

Er zijn al meer dan 400 mensen die voorspeld hebben wanneer grutto Amalia aankomt. Sinds dit weekend kunnen mensen meedoen aan de actie 'Foarspel de oankomst fan skries Amalia' en hiermee een reis winnen. De reis zal dan gaan naar de plaats waar Amalia op het moment van de voorspelling is. Momenteel is de vogel nog in Spanje.
Koning van het weiland
De wedstrijd is een actie van King of de Meadows. Deze organisatie is een samenwerking van boeren, wetenschappers en andere mensen die zich zorgen maken over weidevogels. Zij houden zich bezig met de toekomst van de natuur en de plaats van boeren daarin. De grutto is de Nationale Vogel van Nederland; grutto Amalia moet symbool staan voor de toekomst van weidevogels.
Viering
Amalia zou moeten landen in een weiland bij Britswert. De afgelopen drie jaar landde ze daar ook. Ze wordt gevolgd met een zender. Als ze is aangekomen, wordt er door King of de Meadows een viering georganiseerd. De bedoeling is dat er elk jaar een viering komt als de weidevogels weer zijn aangekomen. Vogel Amalia wordt begin maart verwacht in Britswert.