Sneu nieuws over Elfstedentocht: It giet net oan

Sneue bak voor de duizenden Facebookers die vandaag de Elfstedentocht zouden rijden. Het was een verlaten terrein vrijdagochtend, bij het startpunt van de tocht bij de Elfstedenhal in Leeuwarden.
Op Facebook werd eind vorig jaar als grap een evenement aangemaakt: de Elfstedentocht. En dat was een succes, Maar liefst 40.000 mensen hadden zich digitaal aangemeld, 11.000 twijfelden nog. Rond vijf uur vanochtend zou de tocht beginnen.
Er was al niet veel vertrouwen: “Blikskaters, wil een ieder al zijn ijsblokjes, ijsjes etc. Met de hoogste spoed in de 11stedenroute gooien! Dan kan alles nog even aan elkaar vastvriezen”, jout Sjoerd Veenstra as tip op de Facebookside fan it evenemint. “Ik zag vanmorgen nog heel veel kluunplekken”, postte Geert Nieveen.
Mensen hadden nogal wat redenen om niet te komen. “Ik kan mijn baas maar niet duidelijk maken dat ik om deze reden verlof wil” oant “Het wordt mij te druk hoor. 38,4 duizend mensen die gaan, en ook nog eens 11 duizend misschientjes. Ik denk niet dat het ijs dat houdt morgen. Ik blijf thuis. Ga het wel de hele dag op tv kijken natuurlijk.“
Het mag duidelijk zijn: it giet echt net oan.