De hond mag weer los in het bos bij Oudemirdum

Er mogen toch weer honden los lopen in het bos bij Oudemirdum. Staatsbosbeheer stelt een nieuw gebied voor honden open tussen camping De Waps en de Beukenlaan. In december afgelopen jaar werd het hele bos gesloten voor honden, omdat er volgens Staatsbosbeheer teveel incidenten waren.
De afgelopen weken is via internet gevraagd om mee te denken over een oplossing. Er zijn veel reacties op gekomen. Het bos bij Oudemirdum is de enige plek in Gaasterland waar honden los mogen lopen. Daarom was het heel populair bij hondenbezitters in de buurt.
Drukker in het bos
Volgens Staatsbosbeheer is het wel steeds drukker geworden in het bos, met wandelaars, fietsers en mountainbikers. De instantie wil met al die partijen rekening houden. Het nieuwe gebied in het bos bij Oudemirdum wordt duidelijk aangegeven met borden. Mensen die niet van honden houden, zijn dan gewaarschuwd.
Andere gebieden
In andere delen van het bos moeten de honden wel gewoon aan de lijn. Staatsbosbeheer probeert nog of er ook in andere natuurgebieden in Súdwest-Fryslân gebieden kunnen komen waar de honden los mogen lopen.