Speciale informatieavond over mogelijke opvang Feanwâlden

Oan de rjochterside fan dit paad komt mooglik de needopfang © Omrop Fryslân, Femke de Walle
Dantumadiel verwacht donderdagavond tussen de 100 en 200 inwoners bij een speciale informatieavond over de noodopvang voor vluchtelingen in Feanwâlden. Die informatieavond is in de Talmahoeve. In principe zijn alleen de directe omwonenden van de noodopvang op bedrijventerrein De Swette daar welkom. Die zijn donderdagochtend uitgenodigd met een brief. Volgende week woensdag volgt nog een avond over de vluchtelingenopvang, daar kunnen alle inwoners naartoe.
300 vluchtelingen
Dantumadiel is van doel om een stuk land aan de Feintensloane, dichtbij de spoortunnel, beschikbaar te stellen voor de opvang van 300 vluchtelingen. Die grond is in handen van de gemeente: gebouwen staan er nog niet. Het dorpsbelang van Feanwâlden is woensdag al ingelicht over de plannen van de gemeente. Ook het dorpsbelang van Noardburgum is ingelicht, omdat een gedeelte van het bedrijventerrein onder dat dorp valt.
Omwonenden
Directe omwonenden kunnen donderdagavond in de Talmahoeve vragen stellen aan de gemeente, maar ook vluchtelingenwerk en de politie zijn erbij.
Volgende week
De informatieavond voor alle inwoners van Feanwâlden is volgende week in de sporthal aan de Ljurkstrjitte, van 16.00 tot 19.00 uur.