Café-eigenaar Warns opent winkeltje in eigen etablissement

De leefbaarheid in Warns holt achteruit en daarom moet er iets gebeuren, vindt Wil Kuipers van café-restaurant Op Warns. Hij opent in maart zijn eigen café een dorpswinkeltje.
De bakkers en de winkel in het dorp hielden het een tijd geleden al voor gezien. Ze konden het financieel niet langer bolwerken. In september vorig jaar hield de laatste bakker ook op te bestaan. De dorpsbewoners moeten nu elders hun brood kopen of andere boodschappen doen.
Kuipers is bang dat de toeristen het dorp links laten liggen, als er er niets meer te krijgen is. En dat terwijl hij voor zijn café-restaurant van het toerisme afhankelijk is. De waard heeft nu besloten om zelf broodjes, kaas,boter en melk te verkopen. Vanaf 24 maart gaat het restaurant-winkeltje open. Klanten kunnen er terecht van acht uur 's ochtends tot sluitingstijd van het café. Kuipers hoopt dat toeristen en bewoners gebruik zullen maken van het winkeltje, want anders zal het dorp doodbloeden. ''De winkel is een proef voor de komende maanden, maar gelukkig hebben we het café ook nog dat altijd wel goed draait."