Aanval tijger: toerist was gast van Friezin in Nepal

De 33-jarige man uit Dedemsvaart die in Nepal door een wilde tijger werd aangevallen, zat in hostel Bardia Homestay van Sonja Rusticus uit Leeuwarden en haar Nepalese man. De toerist en zijn gids zijn in het Bardia National Park waarschijnlijk te dicht bij de jongen van de tijger gekomen, waarna de moeder aanviel.
Door in een boom te klimmen kon de toerist zichzelf redden, terwijl de gids de aandacht van het dier probeerde af te leiden. Toen hij de Nederlander daarna weer opzocht werd de gids aangevallen, zegt Rusticus.
Bamboestok
Met een bamboestok probeerde de gids de tijger van zich af te slaan. Hij werd daarbij geholpen door een andere gids die in de buurt was. Beide Nepalezen konden toen in de boom klimmen en de hulp inroepen van het parkmanagement. Na ongeveer twee uren konden de drie mannen wegkomen. De Nederlandse toerist kwam met de schrik vrij, zijn gids raakte gewond maar is niet in levensgevaar.
Volgens Rusticus komt het bijna nooit voor dat een tijger mensen aanvalt. In de afgelopen twintig jaar was dat niet meer voorgekomen in het gebied. In het Bardia National Park zijn 50 tot 60 tijgers.