Regionale omroepen krijgen plekje in landelijk NOS journaal

De NOS en de regionale omroepen waaronder Omrop Fryslân beginnen maandag met dagelijkse regiobulletins in de journaals van twaalf en drie uur. De samenwerking betekent dat er regelmatig nieuws uit onze provincie op de landelijke televisie te zien zal zijn. Tegelijkertijd komt er maandag een einde aan het nieuws van een minuut dat tot nu toe bij de omrop altijd te zien was om één uur.
Efficiënter
De nieuwe journaals bij de NOS worden zo een combinatie van internationaal, nationaal en regionaal nieuws. Volgens Klaas Geert Bakker, hoofdredacteur van Omrop Fryslân, is de samenwerking een initiatief van zowel de NOS als de regionale omroepen. Er kan zo efficiënter gewerkt worden en het is een voorbereiding op andere uitzendingen van de regionale omroepen op de landelijke televisie.
Hjoed niet meer op zondag
Het verdwijnen van de nieuwsminuut bij de Omrop is niet de enige verandering. Vanaf 1 maart wordt het televisiejournaal Hjoed in het weekend niet meer uitgezonden op zondag, maar alleen op zaterdag. De reden daarvoor is dat veel mensen steeds vaker online naar nieuws zoekt. "We blijven nog veel radio en tv uitzenden, maar we moeten ook meer doen aan online. En dan moet je niet alleen denken aan de website, maar ook aan de app van Omrop Fryslân waar een heel groot deel van ons publiek tegenwoordig het nieuws vandaan haalt en ons bekijkt en beluistert", aldus Bakker.