Ingrid van der Molen van Spelend Sporten tweede genomineerde

Coördinator Ingrid van der Molen van Spelend Sporten is als tweede genomineerd voor de titel van Assistent van het Talent. Die prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt op het Sportgala Fryslân. Het is een initiatief van Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant in samenwerking met Sport Fryslân.
Ingrid zet zich al jaren met enthousiasme in voor gehandicapte sporters. Naast de organisatie van de sporten zelf verzorgt ze ook veel andere activiteiten voor de mensen.
De prijs ‘Assistent van het talent’ is bedoeld voor de assistent die ervoor zorgt dat jong en oud kunnen sporten.
Nominaties
De komende dagen worden de drie nominaties bekendgemaakt bij Omrop Fryslân. Jan Hulzinga is de eerst genomineerde voor de titel. Op vrijdag 12 februari wordt de laatste genomineerde bekendgemaakt in het radioprogramma ‘Weistra op wei’ en op de website van Omrop Fryslân.
Op alle gebieden actief
Ingrid van der Molen is opgegeven door Eelco Galema, die zeer te spreken is over Ingrid. “Jo kinne wol sizze dat Ingrid fan oanpakken wit.” Zij regelt onder andere dat de mensen kunnen zwemmen, zij begeleid vrijwilligers en zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld een kindercircus komt. Naast de organisatie van de sporten zorgt Ingrid ook dat er andere activiteiten voor de mensen worden georganiseerd, zoals het Sinterklaasfeest en carnavalvieringen. “En dat alles foar de hendikepte sporters by Spelend Sporten”, zegt Eelco Galema.
Sporten voor iedereen
Ingrid doet het met alle liefde voor de gehandicapte sporters bij de vereniging Spelend Sporten. “Har ynset om elkenien op hokker wize dan ek oan it sporten te krijen is in prachtich inisjatyf”, aldus Eelco.
Sportgala live bij Omrop Fryslân 
Wie de titel ‘Assistent van het talent’ wint, wordt op woensdag 17 februari bekendgemaakt op het Sportgala Fryslân. Omrop Fryslân zendt het hele gala live uit op Omrop Fryslân televisie, internet en de Omrop-app.