Lease-e-bike en lease-e-bakfiets worden steeds populairder

Steeds meer bedrijven en instanties in Fryslân kiezen ervoor om naast auto's ook elektrische fietsen of e-bikes te huren. Dat is volgens bedrijf Friesland Lease in Drachten goed voor het milieu en ook goedkoper als een lease-auto. Bovendien is een elektrische leasefiets of een elektrische lease-bakfiets voor de korte ritjes vaak ook nog veel handiger.
Friesland Lease in Drachten is een lease-maatschappij die naast lease-auto's ook lease e-bikes aanbiedt. Ze hebben in de maanden januari meer contracten afgesloten dan in heel 2015.
Mirjam Marinus van Friesland Lease geeft verschillende verklaringen voor de populariteit van de lease e-fietsen:
• Het zogenoemde Fietsplan voor bedrijven bestaat niet meer. Als zij iets willen doen voor de medewerkers in het woon-werkverkeer is de leasefiets een goed alternatief.
• In tegenstelling tot de lease-auto hoeft er voor de leasefiets geen extra belasting betaald te worden.
• Steeds meer bedrijven en maatschappelijke organisaties gebruikt de e-bakfiets voor zakelijk verkeer. Zo schaffen bedrijven in de zorgsector elektrische fietsen aan voor het vervoer op   korte afstanden.
Volgens Mirjam Marinus van Friesland Lease is het voor het imago van bestuurders beter om op een elektrische fiets te rijden als in een dure luxewagen. Ze zegt dat het bedrijf in onderhandeling is met de gemeente Smallingerland over de aanschaf van e-bikes.