Jan Hulzinga van VV Suameer is eerste genomineerde assistent

Assistent bij VV Suameer Jan Hulzinga is de eerste officieel genomineerde voor de titel 'Assistent van het talent’. Die prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt op het Sportgala Fryslân en is een initiatief van Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant, in samenwerking met Sport Fryslân.
Hulzinga is 74 jaar oud en nog steeds actief in de voetbalsport. Hij geeft trainingen aan de jeugdelftallen en coördineert de jeugdtrainers bij VV Suameer.
De prijs ‘Assistent van het talent’ is bedoeld voor de assistent die er voor zorgt dat jong en oud kunnen sporten. De komende dagen worden de drie nominaties bekendgemaakt bij Omrop Fryslân. Jan Hulzinga is de eerst genomineerde voor de titel. Donderdag 11 en vrijdag 12 februari worden de twee andere nominaties bekendgemaakt in het radioprogramma ‘Weistra op wei’ en op de website van Omrop Fryslân.
Echte sportman
Jan Hulzinga is opgegeven door de ouders van de jeugd die bij VV Suameer speelt. Linda van Houten ziet dat Hulzinga erg betrokken is bij de club: "Hij is echt een sportman in hart en nieren." Omdat Jan al jaren actief is bij de club weet hij ook veel. "Jan heeft er aardigheid aan dat hij vroeger de vaders heeft getraind, toen zij jeugdlid waren, en nu de kinderen van de mannen ziet. Als moeder krijg je dan nog wel eens mooie anekdotes te horen van Jan."
Voetbal is zijn leven
Maar natuurlijk gaat het vooral om zijn inzet voor de club. Hij geeft nog steeds training, coördineert de jeugdtrainers en is beheerder van het materiaal en de kleding. "Jan gaat helemaal op in de voetbalsport, zijn hele leven hangt af van het voetballen."
Wie de titel ‘Assistent van het talent’ wint, wordt op woensdag 17 februari bekendgemaakt op het Sportgala Fryslân. Omrop Fryslân zendt het hele gala live uit op Omrop Fryslân televisie, internet en de Omrop-app.