Henk de Jong weg bij SC Cambuur

Henk de Jong stapt op als hoofdtrainer van SC Cambuur. Hij voelt zich niet meer de juiste persoon om de club de komende belangrijke maanden in de eredivisie te houden.
Henk de Jong: "Ondanks de steun die ik nog steeds voel van de club, bestuur, directie en supporters heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen en dat dit het juiste moment is om op te stappen. Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur. Iedereen bij deze fantastische club wens ik het allerbeste."
Clubleiding is verrast
Algemeen Directeur Ard de Graaf reageert: "Als clubleiding zijn we verrast door het besluit van Henk, maar we kunnen niks anders dan dit respecteren. Henk heeft een fantastische staat van dienst bij deze club en de stappen die we de afgelopen jaren hebben kunnen zetten zijn ook voor een groot gedeelte aan hem te danken. De deur bij SC Cambuur zal dan ook altijd open staan en we wensen hem alle goeds voor de toekomst. We gaan een passend moment zoeken waarop Henk afscheid kan nemen van de supporters en andersom."
De Jong werkte sinds 2010 bij Cambuur, eerst als assistent. In het seizoen 2012-2013 werd Cambuur onder zijn leiding kampioen in de Jupiler League. Maar dit seizoen loopt het niet bij Cambuur. De ploeg staat op de één na laatste plaats.
De taken van De Jong worden eerst overgenomen door zijn assistenten Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot.