Omrop TIP: Fan opfang nei fangnet

We zien de beelden elke dag voorbijkomen. Geweld, conflict en dictatuur brengen de wereld op drift. Vluchtelingen komen in grote getalen naar Europa. Zij worden opgevangen en geholpen door organisaties als het Rode Kruis en ook burgers zetten zich in bij de eerste opvang. Kleding wordt gebracht, bedden neergezet.
Wat gebeurt daarna?
Wie zijn er om de nieuwe burgers de Nederlandse gemeenschap in te loodsen? Wie helpt ze met de taal, de juridische zaken en de gewone zaken van het dagelijks leven? Vluchtelingenwerk neemt een groot deel van die taken op zich. Met vele vrijwilligers zetten zij zich in voor de vluchtelingen.
Vrijwilligers
In deze Fryslân DOK volgen wij het werk van een aantal vrijwilligers. De documentaire 'Fan opfang nei fangnet, de frijwilligers fan Vluchtelingenwerk' laat zien wat hen beweegt, wat ze betekenen voor de asielzoekers en welke problemen zij tegenkomen in hun werk.
Waar en wanneer te zien
De documentaire 'Fan opfang nei fangnet, de frijwilligers fan Vluchtelingenwerk' is zaterdag om 15:35 uur en zondag om 12:25 uur te zien op NPO 2. En zondag op Omrop Fryslân Telefyzje na Hjoed. Of bekijk het programma nu al hieronder.