Fan (8) nodigt schaatser De Vries uit voor zijn verjaardag

Douwe de Vries yn aksje © ANP
Een bijzonder kaartje voor Douwe de Vries en zijn collega-schaatsers van Team LottoNL-Jumbo. "Dit is toch goud. Uitgenodigd voor een kinderfeestje samen met de hele @Jumbolotto_ice ploeg", tweette de schaatser met een foto van het kaartje.
Mathijs (8) nodigde hem en zijn team uit voor zijn kinderfeestje in Leeuwarden. “Je wordt tussen 15.30 en 16.30 thuis gebracht. P.s. Als je schaatsen hebt, neem je die dan mee?”, stond er op het kaartje.
Persoonlijk briefje
Het kindje heeft er een persoonlijk briefje bij gedaan voor zijn idolen, die hij eerder al ontmoette bij opnames van het kinderprogramma Zappsport. "Met Zappsport mocht ik met jullie (schaatsen) praten, dat was ook een feest", schrijft Mathijs. "Willen jullie ook op mijn feesje komen?"
Trainingskamp
Jammer genoeg voor de jonge schaatsfan moet De Vries de uitnodiging aan zich voorbij laten gaan. "It hie wol hartstikke moai west om te kommen mei in pear fan myn kollega's, mar we binne dan op trainingskamp yn it Dútske Inzell. Dus it wurdt him net", lacht hij. "Mar ik sil Mathijs grif wol even in berjochtsje stjoere."
De Vries is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen op het WK Afstanden in Kolomna, Rusland. Daar zal hij van 11 tot en met 14 februari met ploeggenoten Jan Blokhuijsen, Arjan Stroetinga en Jorrit Bergsma rijden voor de titel op de ploegenachtervolging.