Aardappelen brengen dichters samen op Malta

De Friese dichters Janneke Spoelstra en Hein Jaap Hilarides hebben op Malta een ontmoeting gehad met hun Maltese collega's. Dat was in het kader van het project Potatoes Go Wild van Leeuwarden Culturele Hoofdstad en de Bildtse Aardappelweken. Friese en Maltese gedichten worden al een tijd met de pootaardappelen uit Fryslân naar Malta gestuurd, en met de consumptie-aardappelen van Malta naar Fryslân.
De Friese dichters hebben samen met hun Maltese collega's op meerdere evenementen gedichten voorgedragen en een dichtworkshop op een school gegeven. Verder zijn ze op bezoek geweest op een aardappelveld bij het dorpje Qrendi. De hoofdstad van Malta, Valletta, is samen met Leeuwarden in 2018 culturele hoofdstad van Europa. Leeuwarden en Valletta doen verscheidene projecten samen.
Kijk voor het langere verhaal met video's op www.finsteropfryslan.frl. Finster op Fryslân is een samenwerkingsverband tussen Friese media. Op dit digitale platform staan verhalen die te maken hebben met Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.