Omrop trekt recordaantal bezoekers op website en app

Nooit eerder trokken de website en app van Omrop Fryslân zoveel bezoekers als in de eerste maanden van 2016. Het recordaantal bezoekers in januari komt vooral door de ijzel die het openbare leven in Fryslân volledig plat lag.
Over heel januari gezien werden de website en app van Omrop Fryslân in totaal 3,5 miljoen keer bezocht. Ook trokken de online kanalen meer unieke bezoekers dan ooit.
Overlast en plezier
De ijzel in de eerste weken van januari zorgde drie dagen lang voor flinke overlast in Fryslân. Scholen bleven dicht, veel mensen konden niet op hun werk komen en het openbaar vervoer reed niet.
Maar het extreme weer zorgde ook voor veel plezier. Zo werd er op veel plekken geschaatst op straat. In die drie dagen werd Omrop Fryslân bijna 100.000 keer per dag opgezocht. Via mail, sociale media en vooral Whatsapp kwamen honderden berichtjes, foto's en filmpjes op de redactie binnen.
Record voor Facebook
Ook de sociale kanalen van de Omrop werden goed bezocht. Zo kregen de Facebookpagina er duizenden fans bij en werd het hoogste bereik ooit gehaald. Dat kwam natuurlijk door de ijzel, maar ook door het Bynt-fragment van de vrouw die live op televisie borstvoeding gaf aan haar dochtertje. Dat filmpje ging viral, bereikte bijna 900.000 mensen en zorge in totaal voor 25.000 reacties.
Het gebruik van de online kanalen van Omrop Fryslân (websites, app en sociale media) neemt nog elke maand toe. Zo werd er in januari ook een flinke groei voor Skoal.tv,, de website voor scholen en de argiefsite Weromrop.nl gemeten.