Provincie is helemaal klaar met problemen op Afsluitdijk

Het provinciebestuur van Fryslân is helemaal klaar met de problemen op de Afsluitdijk. Dit weekend waren er opnieuw lange files, nu vanwege een kapotte brug bij Kornwerderzand. Problemen die trouwens nog steeds niet zijn opgelost. Het verkeer uit beide richtingen moet over één brug en dat leidt tot veel oponthoud. De politieke druk komt ook van noordelijke kamerleden die de minister hier dinsdag ook op gaan bevragen.
Volgens Tweede Kamerlid Lutz Jacobi mag het niet zo zijn dat de langetermijnplannen voor de Afsluitdijk het noodzakelijk onderhoud op dit moment in de weg staan. Het provinciebestuur komt met een pittige brief voor het ministerie, zo laat woordvoerder Jan Arendz weten.
Branche-organisatie Transport en Logistiek Nederland is ook van mening dat de problemen met de Afsluitdijk snel opgelost moeten worden. De vrachtwagens van transportbedrijven moeten nu omrijden, waardoor ze veel meer kilometers moeten maken en meer tijd kwijt zijn.
De Afsluitdijk staat op de nominatie om in 2018 aangepakt te worden. Transport en Logistiek wil graag dat al het werk met elkaar gecombineerd wordt, zodat de periode van overlast zo kort mogelijk is.