Heerenveen stunt in De Kuip met winst op Feyenoord

SC Heerenveen heeft donderdag een verrassende overwinning geboekt tegen nummer drie Feyenoord. In De Kuip werd het 1-2 voor de ploeg van Foppe de Haan. In de eerste helfte kwamen de Heerenveners op voorsprong. Henk Veerman maakte er met een mooie stift 0-1 van. Na de rust kreeg Heerenveen grote kansen op de 0-2, maar het doelpunt viel aan de andere kant. In de 71ste minuut scoorde Anass Achahbar de 1-1 met een omhaal. Joey van den Berg schoot Heerenveen uiteindelijk naar de drie punten. Hij maakte in de 84ste minuut met een schuiver de 1-2.
De eerste grote kansen van de wedstrijd waren voor de Rotterdammers. Een kopbal van Michiel Kramer kon gepakt worden door Heerenveen-doelman Erwin Mulder en even later kopte Jan-Arie van der Heijden de bal over het doel. Aan de andere kant kreeg Morten Thorsby, na goed doorkoppen van Veerman, een geweldige mogelijkheid. De Noorse middenvelder stuitte op Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer. Het lukte Veerman zes minuten voor de rust wel om Vermeer te passeren. De spits kon de 0-1 op het scorebord zetten. Er ging een mooie pass van Sam Larsson aan vooraf.
Direct aan het begin van de tweede helft kreeg Heerenveen de kans op de 0-2, maar voor een leeg doel schoot Thorsby op de lat. Ook invaller Luciano Slagveer liet vlak daarna een mogelijkheid liggen om de voorsprong te verdubbelen. In de 71ste minuut kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Achahbar, die in de eerste helft de geblesseerde Kramer verving bij de Rotterdammers, maakte er met een omhaal 1-1 van. Toch gingen de drie punten mee naar Heerenveen. Zes minuten voor tijd kreeg Van den Berg de bal voor zijn voeten en hij liet Vermeer met een schuiver kansloos: 1-2.
Door de overwinning staat SC Heerenveen in de Eredivise op de elfde plaats. Zondag staat in Leeuwarden de Friese derby op het programma tussen SC Cambuur en SC Heerenveen.