Binnenkort kan Harkema ook tennissen op sportpark De Bosk

De tennissers in Harkema hopen komend jaar hun ballen te slaan op een nieuw complex bij sportpark De Bosk. Achtkarspelen is eigenaar van de grond van het huidige tenniscomplex en heeft voor die locatie, in het centrum van het dorp, andere plannen.
TC Harkema krijgt op dit nieuwe plekje drie gravelbanen en een clubgebouw, net als nu. Naast de tennisclub zitten ook de voetbalclub en de korfbalclub op sportpark De Bosk. Ook de Harkemaster duivenvereniging, die momenteel nog ruimte heeft bij de tennisclub, krijgt een plekje op De Bosk.
De verhuizing van komend jaar komt op een goed moment. De drie gravelbanen die de club nu heeft, zijn bijna aan hun eind. Vervanging zou een grote kostenpost zijn voor de tennisclub met net iets meer dan 100 leden. Voorzitter Geke van der Molen kijkt uit naar de verhuizing: "We moesten eerst wel even aan het idee wennen, maar nu kunnen we het motto van het dorp gebruiken: We hebben er zin in!"
De gemeente betaalt een deel van de verhuizing naar de nieuwe locatie. Plaatselijk Belang Harkema had eerder aangegeven dat ze de sporten in het dorp zoveel mogelijk op een locatie willen hebben.