Borstvoedmoment in Bynt zorgt voor veel reacties

Een bijzonder moment in het televisieprogramma Bynt woensdagavond, zorgt voor honderden reacties op sociale media. Midden in het gesprek gaf moeder Justina van Baal plotseling live op tv haar dochter Fiora borstvoeding.
Van Baal was aangeschoven in Bynt om te praten over ‘Natuurlijk Ouderschap’, een opvoedmethode, waar borstvoeding op verzoek van het kind bij hoort. Het opmerkelijke fragment werd op de Facebookpagina van Omrop Fryslân bijna 150.000 keer bekeken, bijna 500 keer gedeeld en leverde meer dan 400 reacties op. Het fragment was ook te zien op andere websites, zoals De Wereld Draait Door, LindaNieuws en Dumpert.
"Puur Natuur"
"Had ik dit verwacht? Nee, maar ik wist wel dat er veel mensen zijn die moeite met zoiets hebben", zegt Van Baal donderdagmiddag op de radio in De middei fan Fryslân. "Sommige mensen denken dat het een toneelstukje was, maar het was puur natuur!" Ze voelt zich gesteund door de vele reacties op haar keuze om haar kind Fiora live te voeden, al is niet iedereen enthousiast.
Reacties
Desi Niemans Schoenmaker zegt op Facebook dat ze zich ongemakkelijk zou voelen als ze erbij was geweest. "Zou me hier zelfs als moeder niet prettig bij voelen. Ook niet om erlangs te zitten. Het is iets intiems en moois was je met je kind deelt, niet wat de rest van Nederland ook moet zien!"
Het grootste gedeelte van de reacties was positief over het bijzondere tv-fragment, al vragen sommigen zich af of er niet een lapje over het borst kon. "Persoonlijk zou ik wel een soort omslag doek gebruiken. Niet iedereen hoeft je borst te zien vind ik. Maar toch vind ik het wel gedurfd” vindt Bernadette Gonsalves. Volgens Gerry Labordus is het heel gewoon: "Dit zou eigenlijk heel gewoon gevonden moeten worden. Niets vreemds aan! Het is toch heel natuurlijk?"
Geen spijt
Van Baal heeft geen spijt van haar actie. "Ik vind het heel belangrijk dat iedereen de beelden ziet en als er maar een paar vrouwen zijn die denken 'prima, ik voed mijn kind vanaf nu ook wanneer ik wil', is mijn doel bereikt."