Café moet zich specialiseren om te kunnen overleven

Wie als horeca-ondernemer het hoofd boven water wil houden, moet vernieuwend zijn. Dat was maandag de conclusie op de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Midden-Fryslân.
Vorige week kwam in het nieuws dat het opzetten van een horecabedrijf erg populair is, vooral in Leeuwarden. Aan de andere kant staan op het platteland veel horecabedrijven te koop. Er is dus geen eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe het gaat met de Friese horeca. Vernieuwing en specialisatie is wat er op dit moment wordt verwacht van de horeca.
Een voorbeeld daarvan is het dorpscafé van Oentsjerk. Dat café veranderde in een bierspecialiteitencafé en nu komen er veel meer bezoekers, ook uit andere regio's. De nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Midden-Fryslân werd gehouden in café-restaurant Kolkzicht in Surhuisterveen.