Politie heeft handen vol aan uitgaansgebied Leeuwarden

© ANP XTRA
De politie heeft zaterdagnacht in Leeuwarden vijf mensen opgepakt. Een 25-jarige inwoner van Sint Pancras stond te plassen in de Oude Doelesteeg. Hij wilde zich niet legitimeren en verzette zich tegen zijn aanhouding. Een 27-jarige inwoner van Alkmaar bemoeide zich ermee. Hij werd ook opgepakt, omdat hij niet wilde weggaan nadat de politie dat vroeg.
Bij een horecazaak aan het Ruiterskwartier werd een man van 23 jaar uit Burdaard aangehouden. Hij was vervelend tegen de uitbater van de zaak. Toen de agenten hem aanspraken, beledigde hij ze.
Mishandelingen
In een andere horecazaak aan het Ruiterskwartier werd een 27-jarige vrouw uit Leeuwarden opgepakt. Zij zou een 21-jarige plaatsgenote hebben mishandeld.
Een 33-jarige Leeuwarder was door portiers een horecazaak uitgezet. De man had iemand mishandeld en was dronken. Hij verzette zich tegen de politie. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen van mishandeling.
Op de Prins Hendrikstraat was een 19-jarige man uit Leeuwarden geslagen met een fietsketting. Ambulancepersoneel heeft hem onderzocht. De man wilde geen aangifte doen.