Hengstenkeuring in Leeuwarden is begonnen

In het WTC-Expo in Leeuwarden gaat donderdag de Friese hengstenkeuring weer beginnen. Drie dagen lang kunnen de liefhebbers van het Friese paard hun hart ophalen aan de mooiste en beste paarden die er zijn. Komende zaterdag is de apotheose met de strijd om de titel van beste Friese hengst van het jaar.
Vertalers
Uit de hele wereld komen eigenaren van Friese paarden en liefhebbers naar het WTC-Expo toe om het spektakel van dichtbij mee te maken. Omdat het voor die mensen iets makkelijker te maken, zijn er de komende dagen twee vertalers actief die simultaan vertalen wat er gezegd wordt bij de hengstenkeuring.
Live by Omrop Fryslân
Natuurlijk is er bij Omrop Fryslân uitgebreid aandacht voor de hengstenkeuring en Fri(e)sian Proms. Vrijdag 15 januari vanaf 20.30 uur op omroplive.nl het concert Fri(e)sian Proms.
Zaterdag 16 januari vanaf 08.30 uur is de hengstenkeuring live te volgen op Omrop Fryslân Televisie en omroplive.nl. De hoogtepunten van de hengstenkeuring worden op zondag 17 januari om 10.00, 12.00 en 14.00 uur herhaald in een twee uur durende uitzending.
Meer informatie over het programma van de hengstenkeuring en Fri(e)sian Proms is te vinden op www.kfps.nl en op de programmapagina van Omrop Fryslân.