Amazone Rixt van der Horst heeft een reservepaard voor Rio

Paralympisch amazone Rixt van der Horst uit Grou heeft definitief een reservepaard, en daarmee komt Rio voor haar een heel eind dichterbij. Haar deelname aan de Paralympyske Spelen stond op losse schroeven omdat ze geen reservepaard had.
Met financiële steun van de Hendrik- en Anne Bosma Stichting uit Jubbega kan ze nu een paard leasen. Daarmee kan ze zich kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro later dit jaar.
Van der Horst maakt deel uit van de Nederlandse Paralympische selectie met haar paard Uniek. In 2014 won ze twee individuele gouden medailles en één zilveren teammedaille. Diezelfde prestatie leverde zij in 2015 tijdens het EK.
Ook werd Rixt in 2014 'Paralympisch Sporter van het Jaar' op het Fries Sportgala, waar ze ook dit jaar weer voor genomineerd is.
De Hendrik- en Anne Bosma Stichting heeft Rixt al eerder gesponsord. De Stichting ondersteunt particulieren en organisaties die zich bezighouden met paardensport voor mensen met een beperking in Fryslân.
De stichting zegt zeer verheugd te zijn een sponsorbijdrage te leveren aan deze 'ambitieuze en zeer talentvolle Friese topsportster op haar weg naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016'.