Gemeente wil jonge mantelzorgers evenement oanbieden

© Omrop Fryslân
De gemeente Ooststellingwerf wil elk jaar een evenement organiseren voor jonge mantelzorgers. Zij moeten daardoor even op adem kunnen komen. Een op de zeven jongeren in Ooststellingwerf is mantelzorger. Van die jonge mantelzorgers wil een op de drie graag in contact komen met leeftijdsgenoten die ook voor een ander zorgen.
De komende weken denken jonge mantelzorgers zelf na over welk evenement het precies moet worden. De gemeente wil graag horen hoe de jongeren daarover denken, zegt wethouder Engbert van Esch. "Ik ben een groot voetbalfan, dus ik zou het bijvoorbeeld leuk vinden om met deze groep een eredivisiewedstrijd bij te wonen. Maar misschien bezoeken zij wel veel liever een (pop)concert of een pretpark, dan hoor ik dat natuurlijk graag.”
Met het evenement wil de gemeente een beeld krijgen van de jonge mantelzorgers in Ooststellingwerf. Zij kunnen dan hulp op maat krijgen. "Het is een manier om onze waardering en respect te tonen aan deze groep op een manier die voor hen leuk is", aldus Van Esch.