Inbrekers zijn uit op oliebollenwinst bakker Vliegendehond

Bij bakker Vliegendehond in Wolvega is dit weekend een ravage aangericht door inbrekers. Ze sloegen toe in de nacht van zaterdag op zondag. Ze hebben de hele zaak doorzocht. Mogelijk dachten ze dat er veel geld lag van de verkoop van oliebollen.
Tijdens de feestdagen heeft de bakkerij het volgens traditie erg druk gehad. De oliebollen van Vliegendehond scoren altijd hoog in de jaarlijkse test van het Algemeen Dagblad. Geld was er echter niet te vinden, wel zijn er een paar gouden speldjes en een gouden horloge meegenomen.
Die zijn nog van de opa van Ivo Vliegendehond geweest. "Dat zijn dingen met emotionele waarde en dat is veel erger dan geld."
De dieven moeten uren bezig zijn geweest om de kluis open te krijgen. Omdat die in het zicht stond, hebben ze de kluis naar een andere ruimte gesleept.
Ondanks de ravage was de bakkerij maandag wel gewoon open. "Alles is opgeruimd en de kassa's zijn vervangen, maar het zit nog wel in je hoofd." Er komen nieuwe sloten op de deuren. Verder denkt Vliegendehond aan het aanleggen van een alarminstallatie.