Aantal vuurwerkslachtoffers lijkt dit jaar mee te vallen

© Omrop Fryslân, Aise van Beets
Het lijkt erop dat het aantal vuurwerkslachtoffers in Fryslân dit jaar meevalt. Bij het ziekenhuis MCL in Leeuwarden hebben zich drie mensen gemeld, twee met oogletsel en een met verwondingen aan het gezicht door vuurwerk. Afgelopen jaar kwamen er nog negen mensen.
Het Antoniusziekenhuis in Sneek moest vier patiënten met vuurwerkverwondingen helpen en kreeg daarnaast nog twee patiënten over de vloer. Het ziekenhuis laat weten dat er geen mensen met alcoholproblemen zijn binnengekomen.
In het Tsjongerschansziekenhuis in Heerenveen moesten ze twee mensen helpen die teveel hadden gedronken. Daar waren 's nachts geen vuurwerkslachtoffers. Wel kregen ze er tussen vier uur 's middags en tien uur 's avonds vier kinderen tussen de 9 en 13 jaar binnen die oogletsel hadden opgelopen door vuurwerk.
Bij ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten viel het aantal mensen dat geholpen moest worden vanwege vuurwerkletsel ook mee. Dat waren er vier. Opvallend was wel het aantal mensen dat binnenkwam doordat ze problemen hadden met alcohol. Dat waren er maar liefst veertien.
De eerste hulp in Harlingen en Dokkum waren niet open in de nacht van oud en nieuw.