Taakstraf voor aanrijden jongens in Sint Nicolaasga

De vrouw (58) uit Sint Nicolaasga die in augustus afgelopen jaar in haar woonplek twee jongens heeft aangereden, hoeft niet de cel in. Ze krijgt 240 uren taakstraf en mag twee jaar niet autorijden. Ze kwam tot haar daad, omdat de jongens geregeld haar honden pestten, verklaarde ze voor de rechtbank. Eén van de twee jongens raakte ernstig gewond. Hij is nu blind aan één oog.
Volgens de rechter kan niet bewijst worden dat het om een poging tot doodslag gaat. De verdachte was niet aanwezig bij de rechtszaak.
De vrouw zou volgens het onderzoek verkeersanalyse snelheid geminderd hebben bij de achtervolging van de jongens. De poging tot doodslag kan zodoende niet bewezen worden, vind de rechter. De vrouw is wel schuldig aan onvoorzichtig autorijden en heeft volgens de rechter ook verkeersfouten gemaakt. Het pesten van de honden is geen rechtvaardige reden voor gevaarlijk rijgedrag, voegde de rechter eraan toe. De vrouw kreeg naast de taakstraf ook vier maanden voorwaardelijk celstraf met een proeftijd van drie jaar.