Openluchttheater Burgum treedt op in aquaduct in 2016

Het Iepenloftspul Burgum zal in 2016 een voorstelling spelen in het Hindrik Bulthuisaquaduct in Burgum. Aan dit aquaduct wordt nog gewerkt. Donderdag is het diepste punt van de bouwput bereikt. Het is voor het eerst in 55 jaar dat het openluchttheater niet op zijn eigen plek achter De Pleats wordt gespeeld. Het is volgens het bestuur van het openluchttheater een unieke kans om in het aquaduct te kunnen spelen.
Het openluchttheater werkt hiervoor samen met theatermakers BUOG uit Leeuwarden. Die hebben ervaring met toneel op bijzondere locaties.
Het bereiken van het diepste punt van het aquaduct bij Burgum was donderdag reden voor provincie, Rijkswaterstaat en de gemeente Tytsjerksteradiel om een klein feestje te vieren. Het werk verloopt volgens schema en dat moet gevierd worden, vinden de betrokken partijen. Mensen die nieuwsgierig zijn na het aquaduct kunnen vanaf donderdag langs komen om de werkzaamheden te bekijken vanaf een speciaal uitzichtpunt. Omdat dit uitzichtpunt op een bouwterrein staat, moeten bezoekers zich eerst melden bij het informatiecentrum.