Henk Veerman heeft alles in zich om een cultheld te worden

De nieuwe spits van sportclub Heerenveen Henk Veerman (23) heeft alles in zich om in cultfiguur te worden. Het publiek zong de nieuwe spits woensdag tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord al tijdens zijn warming-up toe.
Veerman tekende de afgelopen week een contract bij Heerenveen. En dat terwijl hij vier jaar geleden nog bij de vierdeklasser RKAV Volendam speelde en schilder was. Bij de amateurs speelde hij laatste man, mar zijn trainer zette hem ineens in de spits. Toen begon hij te scoren en ging hij naar het hoofdklasseteam fan RKAV.
Ook daar scoorde hij aan de lopende band, waarna FC Volendam hem een contract gaf. Daar ging het eerst niet met Veerman en FC Volendam wilde zijn contract niet verlengen. Veerman tekende een contract bij de topklasser Lienden. Aan het einde van zijn tweede seizoen mocht hij invallen in een wedstrijd tegen Achilles '29. Hy scoorde in tien minuten vier kear, waarna Volendam hem toch een nieuw contract gaf. Het seizoen daarop scoort hij in 22 wedstrijden 16 keer, waarna Heerenveen besluit hem aan te trekken.
Verslaggever Roelof de Vries zocht Veerman op in Volendam. De reportage is hieronder terug te zien.