Friesland moet culinaire vakantiebestemming worden

De titel Hoofdstad van de Smaak moet Friesland definitief op de kaart zetten als culinaire vakantiebestemming. De organisatie van het evenement hoopt op duizenden bezoekers van buiten Friesland, die speciaal voor het evenement naar onze provincie komen.
Leeuwarden is dit jaar Hoofdstad van de Smaak met verschillende activiteiten die met lekker eten te maken hebben. De start is op 13 februari in het Fries Natuurmuseum. Daar kunnen kinderen in een speciale tentoonstelling zien waar hun eten nou precies vandaan komt.
De evenementen van Hoofdstad van de Smaak zullen niet alleen plaatsvinden in Leeuwarden. Ook op andere plaatsen in de provincie zijn activiteiten. Maar het zwaartepunt ligt toch in Leeuwarden. De gemeente ziet Hoofdstad van de Smaak als een soort van generale repetitie voor Culturele Hoofdstad, dat in 2018 plaatsvindt in Leeuwarden en de rest van Friesland.
De Leeuwarder horecaondernemers denken flink te kunnen profiteren van Hoofdstad van de Smaak. Zo worden foodbloggers uit het hele land uitgenodigd om over de Leeuwarder restaurant te schrijven en wordt er een groot Leeuwarder diner georganiseerd.