Ophef over Vaatstraboek

In Oudwoude en Veenklooster is vrijdag ophef ontstaan over een boek over Marianne Vaatstra dat huis-aan-huis werd uitgedeeld. In het boek van Wim Dankbaar en Hans Maurits wordt gesteld dat Jasper S niet verantwoordelijk is voor de moord op Marianne Vaatstra. Er zou sprake zijn van een grote gerechtelijke dwaling. De politie bekijkt nu of er actie kan worden ondernomen tegen degenen die de boeken uitdeelden.
Marianne Vaatstra werd dood gevonden in een weiland bij Veenklooster. Jasper S. die veroordeeld werd voor de moord, komt uit Oudwoude.
Bij burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland die ook in Oudwoude woont, hing ook een boek aan de deur. Bilker heeft met name veel bezwaar tegen de begeleidende brief. Hij noemt de actie "misselijk makend", maar er kan geen aangifte worden gedaan, omdat het boek uitgedeeld wordt en niet verkocht.
Een familielid van Marianne Vaatstra die de boekuitdelers te lijf wilde gaan, moest door de politie gekalmeerd worden. Volgende week wordt bekeken of hij strafbaar is.