Directeur Sviatoslav verdachte

De directeur van stichting Sviatoslav wordt door het openbaar Ministerie aangeklaagd voor een zedenmisdrijf. De Scharnegoutumer(51) zou op internet geprobeerd hebben om een ontmoeting met een meisje te regelen voor sex. De verdachte heeft hier zes weken voor vastgezeten. Op zogenaamde grooming staat een maximumstraf van twee jaar cel.
Het incident zou zijn gebeurd tussen 2010 en 2013. Het slachtoffer is nu 16 jaar en komt uit het buitenland. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte het meisje via de stichting Sviatoslav ontmoet.
De verdachte zelf ontkent. Hij zegt dat het verhaal anders ligt en dat hij slachtoffer is van een 'hetze'. Ook het bestuur van stichting Sviatoslav, die zich inzet voor kinderen in Sint Petersburg en Tadzjikistan, zegt dat de aanklacht niet waar is. Het bestuur laat weten achter de directeur te staan. Als de rechter tot een veroordeling komt zal de stichting worden opgeheven vanwege het geschonden imago. De verdachte moet op 19 mei voorkomen in Leeuwarden.