Thialf-nieuws: Konst schrikt

Hans Konst © Provinsje Fryslân
Gedeputeerde Konst is geschrokken van het nieuws van de NOS dat niet Thialf in Heerenveen, maar de nieuwe ijsbaan in Almere door KNSB en NOC*NSF is uitgekozen als centrum voor het topschaatsen. De NOS zegt zich te baseren op het nog vertrouwelijke beoordelingsrapport.
De woordvoerder van gedeputeerde Hans Konst zegt dat het tegen alle afspraken indruist, dat de conclusies via de NOS al zijn uitgelekt. De provincie zou de uitslag pas dinsdag tussen 8 en 9 uur horen en zou pas aansluitend reageren op een aparte persconferentie.
Hans Konst was de afgelopen weken juist zeer optimistisch over de kansen van Thialf. De provincie was bereid om 50 miljoen euro te steken in de ver- en nieuwbouw van het ijsstadion. Naast Almere en Heerenveen was ook Zoetermeer in de race om het centrum voor topschaatsen binnen te halen.
KNSB-voorziter Doekle Terpstra zegt zeer verrast te zijn over de berichgeving van de NOS, omdat het rapport van de beoordelingscommissie volgens hem maar bij acht mensen bekend is. Of de beoordeling inderdaad in het voordeel van Almere is uitgevallen, wil hij niet bevestigen. Terpstra wil gewoon de procedure volgen, zoals die eerder is afgesproken. Hij ziet geen aanleiding om daar nu iets aan te veranderen.