Grote schade na brand bij autobedrijf in Heerenveen

Brân auto Hearrenfean
De schade is groot © CAMJO Media
Er heeft een grote brand gewoed bij een autobedrijf in Heerenveen. Bij de brand raakten geen mensen gewond, maar de schade was groot.
De brand brak rond 15.00 uur uit. Het vuur verspreidde zich snel, dus rukte de brandweer massaal uit. Uit Heerenveen, Akkrum, Tjalleberd, Sneek, Lemmer en Joure reden brandweerploegen rukten brandweerploegen uit voor de brand.
Beelden van de brand in Heerenveen
De brandweer maakte al snel melding van een uitslaande brand. "De brand zit al in het dak en is uitslaand. Om de verschillende hulpdiensten beter te laten samenwerken is opgeschaald naar GRIP-1." Daarnaast werd een NL-alert uitgevaardigd vanwege de zwarte rook die bij de brand vrijkwam.
Rond 17.00uur was de brand onder controle en werd het sein 'brand meester' gegeven.
Eigenaar Arne Skelte Brouwers is flink geschrokken: "Het is een behoorlijk drama. Maar iedereen is gezond, de rest is nu allemaal bijzaak."
Eigenaar autobedrijf Heerenveen: "Behoorlijk drama"
Hoe de brand precies kon uitbreken, weet hij niet. "En dat kan mij eigenlijk ook geen donder schelen. De mensen zijn veilig, en dat is mijn grootste goed."

Brand Rottevalle

Eerder op de dag was er ook al een grote brand in Rottevalle. Daarbij ging een negentiende-eeuwse woonboerderij verloren.