liveblog | 4 maart

112-nieuws 4 maart: School in Heerenveen ontruimd na brand

Hier houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 4 maart, 17:48 uur
17:48

Geen explosieven op de weg bij Zoutkamp

16:37

Vechtpartij op vluchtstrook A32: werkstraf

Een 22-jarige man uit Twijzelerheide is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur voor een poging tot zware mishandeling.
De man had een ruzie uitgevochten met zijn oom op de vluchtstrook van de A32 bij Heerenveen. De mannen hadden een familie-uitstapje gehad, in de auto op weg naar huis was het uit de hand gelopen.
De verdachte had zijn oom meerdere keren op het hoofd geslagen, het slachtoffer liep daarbij letsel aan zijn gezicht op.
De officier van justitie eiste voor de mishandeling een voorwaardelijke celstraf, maar daar ging de rechter niet in mee. Hij hield het dus op een taakstraf.
16:17

Nog veel onduidelijk over situatie in Zoutkamp

Het is nog steeds niet duidelijk wat de 'verdachte pakketjes' zijn, die zijn gevonden aan de Marneweg tussen Zoutkamp en Lauwersoog.
De weg is op dit moment afgesloten. Hoe lang dat nog het geval is, is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de uitkomsten van het onderzoek van de EOD.
Zoutkamp ligt net over de grens in Groningen.
Politie over de situatie in Zoutkamp
15:20

Drachtster steelt geld van buurtvereniging

Een vrouw uit Drachten is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur omdat ze geld uit een woning van een kennis heeft gestolen. Dat geld was ook nog eens van buurtvereniging ' De Vooruitgang' in Drachten.
In totaal was er over een langere periode ruim zevenduizend euro meegenomen. Naast de werkstraf moet de 59-jarige verdachte zich ook melden bij de reclassering en meewerken aan schuldhulpverlening.
14:56

Verdachte pakketjes gevonden bij Zoutkamp

Er zijn twee verdachte pakketjes gevonden aan de Marneweg tussen Zoutkamp en Lauwersoog. Het pakket wordt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht.
De Marneweg is op dit moment afgesloten.
13:29

School ontruimd na brand

Op it OSG Sevenwolden op It Hearrenfean bruts brân út
Op het OSG Sevenwolden in Heerenveen brak brand uit © Groot Heerenveen
Het OSG Sevenwolden in Heerenveen is vanmiddag ontruimd geweest vanwege brand. Die was waarschijnlijk uitgebroken in een handdoekenautomaat in de toiletten.
Er kwam flink wat rook vrij, meldt de brandweer, maar het vuur was snel onder controle. Er kwamen ambulances om mensen te controleren op rookinhalatie.
Het gebouw is geventileerd. De leerlingen zijn naar huis gestuurd en hebben de rest van de dag geen les meer.