liveblog | 29 februari

112-nieuws 29 februari: Politie zoekt gevluchte man na ongeluk op A6 bij Lemmer

Hier houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 29 februari, 22:44 uur
22:44

Weg weer open

De A6 is intussen weer volledig open. Er is nog geen bericht over dat de politie de gevluchte man alweer heeft gevonden.
21:26

Man betrokken bij ongeluk mogelijk gevlucht

De politie zoekt een man in spijkerbroek en T-shirt die na het ongeluk bij Lemmer zou zijn gevlucht. Mogelijk is de man onder invloed. Er is een Burgernet-melding uitgegaan, waarin opgeroepen wordt om 112 te bellen als mensen de man zien.
De weg is nog steeds afgesloten.
21:10

A6 bij Lemmer dicht na ongeluk

De A6 bij Lemmer is in noordelijke richting afgesloten vanwege een ongeluk. Tussen afslag-16 (Bant) en afslag-17 (Lemmer) staat file. Het verkeer wordt omgeleid over de af- en oprit bij Lemmer.
Ooggetuigen melden dat er drie auto's met elkaar in botsing zijn gekomen.
ungelok
Een van de betrokken auto's bij het ongeluk bij Lemmer © ProNews
16:36

Huizen in Leeuwarden gesloten vanwege hennepkwekerijen

In Leeuwarden zijn twee huizen gesloten in verband met hennepkwekerijen. Het gaat om woningen aan de Telemannstraat en het Zenegroen. In het huis aan de Telemannstraat werden 207 hennepplanten en 235 gram hennep gevonden. Het huis aan de Telemannstraat gaf onderdak aan 650 hennepplanten.
In beide gevallen werd de stroom illegaal afgetapt en kon er in januari een inval worden gedaan na een melding bij de politie. De gemeente heeft de huizen drie maanden gesloten, om drugshandel en overlast te beperken. Met deze huizen erbij is het de zesde keer dat de burgemeester op een dergelijke manier ingrijpt na drugshandel vanuit een pand.
12:47

Enige tijd treinuitval door stroomstoring tussen Zwolle-Meppel

Drukte op het station in Zwolle, waar mensen niet met de trein naar het Noorden kunnen
Drukte op het station in Zwolle, waar mensen niet met de trein naar het Noorden kunnen © Lennard Geerts
Er reden enige tijd geen treinen van en naar het zuiden. Tussen Zwolle en Meppel was sprake van een stroomstoring, waardoor er op dit traject geen treinen verder konden. De extra reistijd was ongeveer een uur. 's Middags kon de storing weer worden opgelost.
10:20

Zes aanhoudingen na de bekerwedstrijd Cambuur-NEC

plysje stock
Afbeelding ter illustratie © Shutterstock.com (Dutchmen Photography)
De politie heeft dinsdagavond zes mensen aangehouden na de bekerwedstrijd Cambuur-NEC. Sommigen hebben kapotgeslagen stoeptegels en flessen in de richting van de politie gegooid.
De overlast begon in de tweede helft en de verlenging. Steeds meer mensen verzamelden bij het stadion. Ongeveer honderd personen stonden langs de route waar de bezoekersbus langs moest. Daar werd vuurwerk afgestoken en stoeptegels uit de grond gehaald. De politie heeft toen besloten de busroute te veranderen.
Toen de bussen de stad uit waren keerde een deel van de omstanders zich tegen de politie en begon met tegels en flessen te gooien. Dat gebeurde rondom de Ahornstraat.
Vijf personen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Drie daarvan komen uit Leeuwarden: twee van 19 jaar oud en een van 18 jaar oud. De andere twee jongens komen uit Leeuwarden en Joure, beide waren minderjarig. Ze zijn na een ondervraging weer weggestuurd maar blijven verdachte in het onderzoek.
Een 33-jarige man uit Leeuwarden is ook aangehouden. Hij hield zich niet aan het gebiedsverbod dat hem was opgelegd.