liveblog | 25 februari

Schoorsteenbrand snel onder controle | Kinderen niet gewond bij aanrijding Wijnjewoude

In dit blog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 25 februari, 22:22 uur
22:22

Schoorsteenbrand St.-Jacobiparochie snel onder controle

AS Media
Brânwachtminsken yn Sint Jabik © AS Media
De brandweer heeft in St.-Jacobiparochie een brand geblust in de schoorsteen van een woning. Met een trap konden ze de schoorsteen bereiken. Ze hebben de woning geventileerd om de rook eruit te krijgen.
Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Volgens de eerste berichten is er niemand gewond geraakt.
16:35

Drukte voor goedkope benzine in Drachten

benzine
Niet alle bestuurders kwamen aan de beurt © SR Fotografie
Een actie van een tankstation heeft in Drachten gezorgd voor een lange rij auto's. Een liter benzine kostte 1,33 euro. De actie begon om 15:00 uur en ruim een half uur later was het weer klaar.
Het tankstation had verkeersregelaars ingezet om de toestroom van auto's in goede banen te leiden. Niet iedereen kwam aan de beurt: mensen die te laat waren, kregen een tegoedbon van het tankstation.
15:33

Kinderen niet gewond bij aanrijding Wijnjewoude

SR
Eén van de betrokken auto's © SR Fotografie
In Wijnjewoude zijn twee auto's met elkaar in aanrijding gekomen. Een persfotograaf die op de plek van het ongeluk is, meldt dat er meerdere kinderen in één van beide auto's zaten.
Er is niemand gewond geraakt bij het ongeluk. De aanrijding zou ontstaan zijn nadat één van beide auto's uit moest wijken, en tegen de andere auto aan botste.
13:13

Voermengwagen in brand in Boornbergum

De brand
De brânDe brand © SRFotografie
In Boornbergum is zondag een voermengwagen in brand geraakt, achter een boerderij. De brandweer van Beetsterzwaag is uitgerukt voor de melding. Er kwam veel rook vrij bij de brand, dat in de omgeving goed te zien was.
Het ging om een zelfrijdende wagen met veel hydrauliekolie, daarom is de brandweer wel een tijd bezig geweest om het vuur te blussen. Er zijn geen mensen gewond geraakt.
12:22

Auto van de weg bij Eanjum

Zo lag de auto erbij
Zo lag de auto erbij © Marcel Renou | RTV NOF
Op de H.M. Gerbrandyweg (N361) bij Anjum is zondag een auto van de weg geraakt. De auto vloog een flink eind van de weg af en belandde in een greppel. Er raakte niemand gewond bij het ongeluk. De hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen om het ongeluk af te handelen en de auto is door een berger meegenomen.
10:40

Bestuurster botst tegen auto en boom in Burgum

De auto kwam tegen deze boom tot stilstand
De auto kwam tegen deze boom tot stilstand © SRFotografie
In Burgum is zaterdagavond een bestuurster tegen een auto en vervolgens tegen een boom aangereden. Dat gebeurde op de Kwekersstraat.
Omwonenden werden rond 01.30 uur wakker van een harde klap. Zij gingen meteen kijken, hebben de hulpdiensten gebeld en hebben eerste hulp verleend.
De bestuurster van de auto raakte gewond bij het ongeluk. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een berger heeft de beschadigde auto's weer weggehaald.