liveblog | 24 februari

112-nieuws 24 februari: Auto in de greppel bij Appelscha | Gewonde bij botsing in Lemmer

In dit blog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 24 februari, 20:26 uur
20:26

Auto in de greppel bij Appelscha

Auto yn de greppel
Auto yn de greppel © BTB Fotografie
Een auto is zaterdagavond van de weg geraakt op de kruising van de Bosweg met de Oude Willemsweg in Appelscha. De auto belandde uiteindelijk in een greppel.
Een omstander heeft de inzittenden uit de auto geholpen. Ze zijn niet gewond geraakt. De auto raakte wel beschadigd.
10:23

Gewonde bij botsing tussen auto's in Lemmer

De auto's op de weg
De auto's op de weg © ProNews Producties
In Lemmer is een persoon gewond geraakt bij een ongeluk op de kruising van de N359 met de Plattedijk. Twee auto's botsten daar op elkaar. Eén persoon is na controle en behandeling ter plaatse met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
In afwachting van de hulpdiensten hebben omstanders enige tijd het verkeer rondom het ongeluk geleid. Beide auto's raakten flink beschadigd.
10:01

Aanrijding met trein in Leeuwarden

Hulpdiensten bij het spoor
Hulpdiensten bij het spoor © Kappers Media
In verband met een aanrijding reden er geen treinen tussen Hurdegaryp en Leeuwarden. Dat zou zijn gebeurd bij de overgang van het spoor aan de Oostergoweg. Daar waren hulpdiensten aanwezig.
De verwachting was dat het oponthoud nog tot 13.15 uur zou duren, maar net voor 12.00 uur werd het treinverkeer weer op gang gezet. Arriva had in de tussentijd bussen ingezet.
08:05

Politie in Kollum heeft de handen vol aan scooterrijders onder invloed

Een agent aan het werk
Een agent aan het werk © ANP
Bij Kollum zijn vrijdagavond meerdere scooterrijders aan de kant gezet. De handhaving zag om 19.30 uur op de Voorstraat een scooter die flink aan het toeteren was. De bestuurder negeerde een stopteken. Uiteindelijk lukte het de handhaving om de scooter bij de Willem Lodewijkstraat aan te houden.
De 30-jarige bestuurder uit Noardeast-Fryslân reed met alcohol op en had een rijbewijs dat niet meer geldig was. De politie heeft voor alle feiten een proces-verbaal opgemaakt.
Van Kollum naar Oudwoude
De politie zag vrijdag een scooter zonder licht op de Van Limburg Stirumweg rijden. Ook deze bestuurder probeerde te vluchten, maar op de Nijenhof in Oudwoude kon de man aan de kant worden gezet. De 43-jarige bestuurder uit Achtkarspelen is meegenomen naar het politiebureau.
Deze bestuurder wordt verdacht van het rijden met drugs op en het rijden met een ongeldig rijbewijs. Er is een bloedonderzoek gedaan en ook hier wordt een proces-verbaal opgemaakt. Omdat het niet de eerste keer was voor de man, is zijn scooter in beslag genomen.
08:01

Beginnend bestuurder (21) rijdt met drank op

In Burgum is een 21-jarige bestuurder aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Een getuige zag dat hij over de N31 slingerde en bijna de vangrail raakte. Bij de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg kon de politie de auto aan de kant zetten.
De bestuurder blies met een ademanalyse een score van 520 µg/l. Dat is bijna zes keer zoveel als toegestaan voor een beginnend bestuurder. Er is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.
08:00

Goedemorgen

Welkom bij het 112-liveblog van vandaag. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.
Het 112-nieuws van gisteren vind je hier terug.