liveblog | 23 februari

112-nieuws: Leeuwarder krijgt boete voor slaan met beitel | Celstraf voor bezit cocaïne en pepperspray

In dit blog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 23 februari, 15:10 uur
15:10

Leeuwarder in de cel voor bezit cocaïne en pepperspray

Een 60-jarige Leeuwarder is veroordeeld tot 40 dagen celstraf voor het bezit van 11 gram cocaïne en een busje pepperspray. In januari deed de politie een inval in zijn kamer aan de Soendastraat, na klachten van omwonenden. Men vermoedde dat de man in harddrugs dealde.
De politie vond in de kamer nog meer cocaïne en ook een hoeveelheid speed. Maar dat waren niet zijn drugs, verklaarde de man. Er zaten meerdere mensen in de kamer, maar die zijn niet gehoord door de politie.
De rechter was er daarom niet van overtuigd dat alle drugs in de kamer van de man waren, maar kwam wel uit op dezelfde straf dan die de officier van justitie eiste. Met het oog op het lange strafblad dat de verdachte al had, is besloten de 40 dagen celstraf op te leggen.
14:15

Leeuwarder krijgt boete voor slaan met beitel

Een 54-jarige Leeuwarder krijgt een voorwaardelijke boete van 500 euro, omdat hij te veel geweld gebruikte bij de aanhouding van een dief. De man zag dat iemand zijn portemonnee en telefoon uit zijn auto pakte, en greep in. Hij gaf de verdachte een paar klappen, maar ging volgens de rechter te ver toen hij de dief met een beitel sloeg.
De klappen waren volgens de advocaat van de Leeuwarder toegestaan bij een burgeraanhouding. De rechter was het daarmee eens, maar de Leeuwarder ging over de grens toen hij de man een stomp gaf met het gereedschap.
07:00

Goedemorgen

Welkom bij het 112-liveblog van vandaag. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.
Het 112-nieuws van gisteren vind je hier terug.