Merel Bosma pakt zilver bij eerste wedstrijd op Zweeds natuurijs

lulea
Merel Bosma (rechts) buigt haar hoofd voor Tessa Snoek © Timsimaging.nl
In een van haar laatste wedstrijden is Merel Bosma tweede geworden. Op de grandprixwedstrijd op het natuurijs bij Luleå moest ze alleen Tessa Snoek voor laten gaan.
Snoek en Bosma hadden met Beau Wagemaker en Iris van der Stelt afstand genomen van het peloton. Van der Stelt viel weg, dus sprintten de andere drie na 80 kilometer om de winst. Snoek was de snelste.
Merel Bosma pakt zilver in Zweden
Bosma maakte een maand geleden bekend dat ze na dit seizoen stopt met haar carrière als marathonschaatser. Vlak daarna won ze op de Weissensee in Oostenrijk het Open NK.
Nu heeft ze nog twee wedstrijden te gaan. "Het voelt ook echt als een afscheid. Ik trok vanochtend mijn kampioenspak weer aan. Daar ben ik zo trots op. Ik had gehoopt dat we vandaag zouden winnen, Maar ik heb heel veel zin in de volgende wedstrijd."

Van der Tuin zesde

Bij de mannen speelden de Friezen een bijrol. Marco van der Tuin uit Ryptsjerk was op de zesde plaats nog de beste Fries. Homme Jan de Groot kwam als negende over de eindstreep, Klaas Poortinga is tiende geworden. De overwinning ging naar Jordy Harink.
Beide weekenddagen zijn er ook nog wedstrijden op het Zweedse natuurijs.