liveblog | 21 februari

112-nieuws 21 februari: Politiebus in sloot na aanrijding bij Burdaard

In dit blog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 21 februari, 22:24 uur
22:24

Inwoner Smallingerland opgelicht

Een 79-jarige inwoner van de gemeente Smallingerland is voor meer dan 50.000 euro opgelicht. De oplichter zou voor een meubelrestauratiebedrijf werken. De man kwam bij de vrouw thuis en zou voor hele hoge bedragen meubels opgeknapt hebben.
Familie van de vrouw was alert en schakelde de politie in. Toen de meubelmaker nog eens langskwam, kon de politie hem aanhouden.
De rekening van de verdachte is bevroren en er is beslag op gelegd. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.
21:38

Mogelijk drugsafval gedumpt in Jubbega

Er zijn zo'n 50 jerrycans gevonden in de sloot en in het weiland langs de Nijeberkoperweg in Jubbega. De vondst werd gedaan op 8 februari, mogelijk gaat het om drugsafval.
De politie is op zoek naar informatie over de dumping en dumpingen in Smilde en Beilen. De politie noemt het opvallend dat de dumpingen relatief dichtbij elkaar gedaan werden. Er wordt onderzocht of er een verband is.
Mensen die iets gezien hebben of iets vermoeden, kunnen contact opnemen met de politie.
17:18

Politiebus had geen zwaailichten aan bij aanrijding Burdaard

AS
De bus yn it wetter © AS Media
De politiewagen die betrokken was bij het ongeluk in Burdaard reed niet met zwaailichten en sirene. De bus kwam in aanrijding met een andere auto en belandde daarna in de sloot, meldt een woordvoerder van de politie.
De politie behandelt de zaak "als een gewoon verkeersongeval", zegt de woordvoerder. Als er mensen gewond waren geraakt, had het kunnen zijn dat agenten die niet uit Noord-Nederland komen de zaak hadden moeten onderzoeken, maar omdat het nu om een relatief kleine aanrijding gaat, is dat volgens de woordvoerder niet nodig.
Het komt wel vaker voor dat politie-auto's betrokken zijn bij een aanrijding. "Agenten zijn ook weggebruikers", zegt de woordvoerder. Exacte cijfers over het aantal aanrijdingen met politiewagens kon hij nu niet geven.
17:10

Auto beschadigd bij brand Oosterwolde

BTB
De brânwacht yn Easterwâlde © BTB Fotografie
In Oosterwolde is een personenwagen beschadigd geraakt bij een brand in het dashboard. Het is nog niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan.
De auto kwam vol rook te staan en het dashboard is voor een deel gesmolten. De auto is weggesleept.
17:01

Politiebus te water

AS
In de berm zijn sporen te zien © AS Media
Bij Burdaard is een politiewagen in het water beland. Een woordvoerder van de politie kon nog niet zeggen wat er precies gebeurd is. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt bij het ongeluk.
16:00

Heerenveen moet snel besluit nemen over bordelen

Bordeel stock
Voor geld gaan de kleren uit © Shutterstock
Burgemeester Avine Fokkens van de gemeente Heerenveen moet snel een besluit nemen over vergunningsaanvragen voor twee bordelen aan de Munnikstraat in het dorp. Dat heeft de Raad van State besloten.
De exploitant van de bordelen zou een aantal van zijn bedrijven hebben verzwegen en hij zou valsheid in geschrifte hebben gepleegd. De gemeente was bang dat de man zijn bordeelvergunningen voor criminele activiteiten zou gebruiken.
Heerenveen wilde wachten met een beslissing over de bordelen tot er een uitspraak in de bodemrechtszaak over deze kwestie lag. Met deze uitspraak van de Raad van State is dat dus niet mogelijk.