liveblog | 20 februari

112-nieuws 20 februari: Minivoedselbank Koarnjum geplunderd, inhoud op straat gegooid

In dit blog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 20 februari, 17:10 uur
17:10

Drugswoning Leeuwarden dicht

Burgemeester Sybrand Buma van de gemeente Leeuwarden heeft een woning aan de Esdoornstraat in de stad gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet.
In de woning werd een handelshoeveelheid drugs gevonden. Het gaat om amfetamine, heroïne en cocaïne. In de woning zou veel aanloop zijn van klanten.
De woning gaat nu voor zes maanden dicht.
08:37

Verdeelstation Koarnjum geplunderd

koarnjum
Het is een bende © Alex Miedema op X
Het gaat niet goed met het 'verdeelstation' van Koarnjum. Keer op keer worden er spullen uitgehaald en op straat gegooid. De opslag wordt ook regelmatig volledig leeggehaald door een of enkele personen.
Dat meldt de beheerder van het station, Alex Miedema, op X. "Het wordt als een bende achtergelaten, verpakkingen worden op straat gegooid, deurtjes laat men openstaan."
"Op deze manier kan het niet doorgaan"
Het verdeelstation is een soort mini-voedselbank. Er zit niet alleen eten in, maar ook kleding, boeken, toiletproducten en menstruatieproducten.
De situatie drukt ook op het gemoed van Miedema. Als het zo doorgaat, moet hij stoppen, meldt hij. "Als iedereen een beetje nadenkt en normaal doet, is er geen probleem. Maar op deze manier kan het niet doorgaan."
07:44

Inbraak in Damwâld

De politie zoekt getuigen van een inbraak in een huis aan de Thiedamawei in Damwâld. Daar is tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandagochtend 9.00 uur ingebroken door een raam.
Er is niet bekendgemaakt wat er buitgemaakt is.
07:38

Goedemorgen

Welkom bij het 112-liveblog van vandaag. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.
Het 112-nieuws van gisteren vind je hier terug.