liveblog | 12 februari

112-nieuws van 12 februari: 14-jarig meisje uit Leeuwarden al meer dan een dag vermist

In dit blog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 12 februari, 21:07 uur
21:07

Meisje (14) vermist uit Leeuwarden

Een 14-jarig meisje uit Leeuwarden is sinds gistermiddag 16.15 uur vermist. Dat meldt de politie. Ze is voor het laatst gezien op het station in Leeuwarden. Mogelijk is ze vertrokken in de richting van Rotterdam. Ze had een treinkaartje gekocht naar die stad.
Het meisje heeft een donkere huidskleur, zwart haar en donkbruine ogen, en is 1.58 meter lang. Ze had op het moment van haar verdwijning een zwarte broek en een bontjas aan. Het meisje heeft geen telefoon, ID-kaart of pinpas bij zich.
Op de website van de politie is de naam en een foto van het meisje te zien.
17:23

Werkstraf na vechtpartij

Een 19-jarige inwoner van Drachtstercompagnie is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur waarvan 40 voorwaardelijk omdat hij twee mensen had mishandeld.
De verdachte kreeg ruzie met een vriend nadat hij een vervelende opmerking had gemaakt over een meisje dat onwel was geworden. Uiteindelijk ontstond er een vechtpartij. Een van de slachtoffers liep een gebroken neus op.
Naast de werkstraf moet de jongen ook 1.000 euro aan smartengeld betalen.
15:40

Duitse eetpiraat propt de buik vol op Ameland: drie maanden cel

Een oplichter (36) uit het Duitse Mannheim at in de zomer van afgelopen jaar op een en dezelfde dag zijn buik vol bij vier horecagelegenheden op Ameland. Ook een hotelovernachting werd niet betaald. De man werd vandaag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot drie maanden cel.
Op 25 juli afgelopen jaar sloeg de eetpiraat toe op Ameland. De man had zich 's nachts gemeld bij een hotel, in eerste instantie voor een overnachting. Toen het betalen niet lukte, liet hij een afschrift van zijn bankrekening zien, daar stond een saldo van meer dan 60.000 euro.
De man zei dat hij de volgende dag naar de VVV zou gaan om te pinnen, maar hij kwam niet meer terug. De volgende dag ging hij naar vier horecazaken, waar hij eten en drinken bestelde zonder te betalen.
De man had ook nog een 'e-chopper' gehuurd bij een fietsenzaak. Ook daarvoor betaalde hij niet. De man had in Duitsland ook al een strafblad. Volgens de officier van justitie staat dat "vol met fraudezaken". De man zit op dit moment vast in Duitsland.
11:03

Harlinger inbreker drinkt bier in supermarkt

Een 28-jarige Harlinger die twee keer heeft ingebroken in een supermarkt in zijn woonplaats, is door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur.
De man kwam de winkel binnen door een winkelwagentje door schuifdeur te duwen. Na de inbraak trof de politie hem aan in de winkel terwijl hij bier aan het drinken was.
Volgens een begeleider zou hij verslaafd zijn aan die drank. Naast de werkstraf krijgt de Harlinger hulp en begeleiding om van zijn problemen af te komen.
08:11

Schoorsteenbrand Foudgum

RTVNOF
De brandweer in Foudgum © RTV NOF
De brandweer van Dokkum is opgeroepen voor een schoorsteenbrand in Foudgum. Dat meldt RTV NOF.
De brand was snel onder controle. De brandweer heeft de schoorsteen geveegd.
08:13

Werk aan kruispunt Heerenveen

In Heerenveen wordt gewerkt aan de verkeerslichten van het kruispunt van de Rottumerweg en de DS Kingamweg. Dat meldt de gemeente.