liveblog | 10 februari

112-nieuws 10 februari: Problemen op spoor bij Leeuwarden voorbij

In dit blog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 10 februari, 14:28 uur
14:28

Problemen op spoor bij Leeuwarden voorbij

De stroomstoring in Leeuwarden is voorbij, wat betekent dat de spoorbomen weer op en neer kunnen. Het treinverkeer wordt weer opgestart.
13:37

Treinverkeer langer plat door stroomstoring

Het treinverkeer van en naar Leeuwarden ligt langer plat door een stroomstoring. Volgens de NS duurt het nu tot ongeveer 15.30 uur. Treinreizigers moeten nog steeds rekening houden met een extra reistijd van meer dan 60 minuten. Er wordt volgens een aangepaste dienstregeling gereden totdat de storing is verholpen.
13:11

Verkeerschaos op spoorovergang bij de Schrans

Het verkeer staat vast omdat de spoorbomen niet omhoog gaan
13:09

Man gewond bij brand in woning Leeuwarden

Brân yn de Ypeijstraat yn Ljouwert
Brand in de Ypeijstraat in Leeuwarden © CAMJO media
Een man is gewond geraakt bij een brand in een woning aan de Ypeijstraat in Leeuwarden. De brandweer kwam met meerdere eenheden op de brand af. Op de bovenverdieping van de woning zou een barbecue in brand hebben gestaan.
12:30

Geen treinen van en naar Leeuwarden door stroomstoring

Tichte slachbomen op de spoaroergong by de Schrans yn Ljouwert
Dichte slagbomen op de spoorovergang bij de Schrans in Leeuwarden © Omrop Fryslân, Gjaldau Sijtsma
Door een stroomstoring rijden er op dit moment geen treinen van en naar Leeuwarden. Reizigers moeten rekening houden met meer dan 60 minuten extra reistijd. Volgens de NS duurt de storing tot ongeveer 14.15 uur.
Omdat er in trein is stilgevallen bij een overgang gaan de spoorbomen op diverse plekken in Leeuwarden niet omhoog, bijvoorbeeld op de Oostergoweg en de Schrans. Dat heeft weer tot gevolg dat het verkeer op de weg vast komt te staan.
De politie is aanwezig bij de overgangen om toezicht te houden op het verkeer. De spoorbomen worden door de politie handmatig omhoog gedaan, zodat fietsers en voetgangers er wel onderdoor kunnen.
Spoarbeammen Ljouwert Oostergoweg
Verkeer bij de dichte spoorbomen op de Oostergoweg in Leeuwarden © Tjebbe Witteveen
12:11

Goedemiddag

Welkom bij het 112-liveblog van zaterdag 10 februari. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.
Het 112-nieuws van gisteren vind je hier terug.