liveblog | 8 februari

112-nieuws 8 februari: Brand in Twijzel snel onder controle

In dit blog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 8 februari, 20:45 uur
20:45

Schoorsteenbrand in Drachten

Skoarstienbrân Drachten
Schoorsteenbrand in Drachten © Omrop Fryslân, Lennard Geerts
Aan de Oudeweg in Drachten vond rond 20.00 uur een schoorsteenbrand plaats. Met een hoogwerker kon de brand geblust worden.
Niemand raakte gewond.
16:42

Brand in dak bij restaurant in Twijzel

Brân Twizel
Afbeelding ter illustratie © Corné van der Meer, RTV NOF
De brandweer werd donderdagmiddag om 15.28 uur opgeroepen voor een brand aan de Wedzebuorren in Twijzel. De brandweer van Buitenpost kwam met spoed ter plaatse.
Bij aankomst heeft de brandweer een inspectie uitgevoerd op het dak van het pand, de oorzaak van de brand is onbekend. Stichting Salvage zal de eigenaar bijstaan bij de afhandeling van de brand.
14:40

Harlinger deelt rake klappen uit

Een 35-jarige inwoner van Harlingen is veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur omdat hij iemand een paar rake klappen had gegeven in een horecagelegenheid in zijn woonplaats. Het slachtoffer liep daarbij een wond op in de bovenlip. Bovendien hield hij er twee losse tanden aan over.
Het incident gebeurde in maart vorig jaar. De Harlinger werd boos nadat het slachtoffer zijn partner een tik op de billen gaf. De man vroeg het latere slachtoffer wat hij aan het doen was, waarna het slachtoffer zei dat hij de Harlinger lek zou steken. Dat viel helemaal verkeerd: de Harlinger was eerder eens beroofd op Kaapverdië en deze opmerking bracht allemaal vervelende herinneringen naar boven.
De Harlinger sloeg daarop de andere man een paar keer hard in het gezicht. Die viel voorover op de grond. De valpartij had voor een deel misschien ook te maken met het feit dat de man anderhalf krat bier op had.
De inwoner van Harlingen moet naast de werkstraf en schadevergoeding van 5.400 euro betalen, plus 2.500 euro smartengeld.
12:47

Bestelbus gaat in vlammen op in Drachten

Bestelbus yn 'e brân op de Noarderhogeweg yn Drachten
Bestelbus gaat in vlammen op aan de Noorderhogeweg © SrFotografie
Op de Noorderhogeweg in Drachten is vanmiddag een bestelbus in vlammen opgegaan. Door onbekende oorzaak ontstond er brand in de bus, waarna de bestuurder de wagen aan de kant zette.
Toen de brandweer arriveerde, stond de bestelbus al in lichterlaaie. Als gevolg ontstond er file op de weg.
Het vuur is inmiddels geblust. Een berger haalt de bestelbus op.
12:09

BMW-dieven strippen auto in Heerenveen

bmw dieven ynbraak binde hearrenfean auto
De volledige voorkant van de auto is gestript © Eigen foto
Een inwoner van Heerenveen is slachtoffer geworden van BMW-dieven. De inbrekers maakten een gat in het voorportier en haalden het dashboard en de navigatieapparatuur uit de auto.
Op foto's van het slachtoffer is te zien dat zowat de volledige voorkant van de auto is gestript.
De politie waarschuwde eerder al voor internationaal rondtrekkende BMW-bendes, die heel secuur te werk gaan. Zij maken een gat ter hoogte van het elektrische raam en kunnen zo het raam laten zakken. De inbrekers maken gebruik van specialistisch gereedschap. Van de buitenkant van de auto is er niet veel schade te bespeuren.
bmw dieven ynbraak binde hearrenfean auto
De inbrekers maakten een gat in het voorportier © Eigen foto
Het doel van de inbrekers is de airbag, het dashboard en de navigatieapparatuur. De schade kan daardoor oplopen tot boven de 10.000 euro.
De politie roept mensen op om hun auto op een goed verlichte plek neer te zetten, met camerabeveiliging, als dat kan. Mensen die iets verdachts zien, kunnen bellen met de politie.
11:50

Goedemiddag

Welkom bij het 112-liveblog van dinsdag 6 februari. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.
Het 112-nieuws van gisteren vind je hier terug.