Emotie bij circusdirecteur na schade storm: "Het was echt verschrikkelijk"

Sirkus
Sirkus © CAMJO Media
De tent van het wintercircus in Leeuwarden is zo ernstig beschadigd dat de voorstellingen van woensdag niet door kunnen gaan. Dat meldt het circus. De schade ontstond door stormwind.
"Dat is het ergste voor een artiest, dat je niet kunt spelen", zegt Sander Balk van het circus. Medewerkers van het circus in Leeuwarden zijn vannacht tot half vijf bezig geweest om de tent overeind te houden. "Het was echt verschrikkelijk"
Het circus had de tent net nieuw gekocht. Die is nu beschadigd. Balk vindt het verschrikkelijk. "Dit is mijn levenswerk."
Emotie na storm bij Fries circus
Het circus vraagt mensen die die voor woensdag een kaartje hebben om niet zelf contact op te nemen, maar af te wachten tot ze benaderd worden. Anders wordt het te druk, zegt Balk.
Niet alleen de tent is beschadigd. Er zijn ook lampen stuk. "Dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt", zegt Balk. Hij verwacht dat de voorstellingen morgen weer kunnen beginnen.
"Het circus moet altijd spelen", zegt Balk, met emotie in zijn stem. "Ik hoop dat de kinderen hier hetzelfde gevoel krijgen dat ik vroeger had, toen ik naar het circus ging. Daar doen we het voor."