liveblog | 10 december 2023

112-nieuws 10 december: Bestelbus gaat om bij Waskemeer | Vrachtwagen op de zijkant naast de A7

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 10 december 2023, 20:02 uur
20:02

Problemen op het spoor nog niet voorbij

Het is een heel gedoe op het spoor tussen Akkrum en Leeuwarden. Er rijden nog steeds geen treinen en dat zal ook nog wel tot 23.15 uur zo blijven.
Er worden snelbussen ingezet tussen Heerenveen en Leeuwarden en er rijden stopbussen tussen Akkrum, Grou-Jirnsum en Leeuwarden.
17:04

Bestelbus gaat om bij Waskemeer

Een bestelbusje is zondagmiddag op zijn zijkant beland bij Waskemeer. De bestuurder botste met zijn auto tegen de rand van de weg en viel daarna op zijn kant.
De bestuurder kon zelf uit het busje komen. Ambulancepersoneel heeft de man nagekeken.
Bestelbus leit om
Bestelbus ligt om © BTB Fotografie
15:21

Geen sprinters tussen Akkrum en Leeuwarden

Door een seinstoring rijden er op dit moment geen treinen tussen Akkrum en Leeuwarden.
Er zijn de hele middag al problemen op dit traject. Dat begon met koperdiefstal.
De problemen houden waarschijnlijk aan tot 18.30 uur.
14:06

Slachtoffer aanrijding met trein overleden

Het slachtoffer dat ernstig gewond raakte door een aanrijding met de trein, die tussen Buitenpost en Groningen reed, is overleden. De politie gaat ervan uit dat het om een ongeluk gaat.
De voetganger werd aangereden op de spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn en overleed ter plekke. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.
Het heeft tot gevolg dat de treinen tussen Buitenpost en Groningen niet langer rijden, de verwachting is tot ongeveer 15.30 uur. Arriva zet stopbussen in.
12:34

Geen treinen tussen Buitenpost en Groningen

Tussen Buitenpost en Groningen rijden tot tenminste 15.00 uur geen treinen. Op het traject is een aanrijding geweest.
Volgens politie Groningen is er op de spoorwegovergang aan De Gast in Zuidhorn een persoon aangereden en ernstig gewond geraakt. De politie doet onderzoek.
Vervoerder Arriva heeft de dienstregeling van de treinen aangepast en stopbussen ingezet tussen Buitenpost, Zuidhorn en Groningen.
12:20

Vrachtwagen op de zijkant naast de A7

ûngelok A7
De frachtwein bedarre op 'e sydkante yn de sleat © CAMJO media
Op de A7 tussen Heerenveen en Joure is een vrachtwagen in de sloot beland. Het lijkt volgens de politie om een eenzijdig ongeval te gaan. Het is niet duidelijk of er sprake is van eventueel lichamelijk letsel bij de chauffeur.
Twee ambulances zijn ter plaatse gekomen. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die is halverwege teruggestuurd. De brandweer is aanwezig om te helpen bij het bevrijden van de chauffeur. En om, als het moet, noodmaatregelen te nemen om te voorkomen dat er bijvoorbeeld brandstof in het grondwater komt.
Door het ongeluk is er ter hoogte van Oudehaske file ontstaan in de richting van Heerenveen naar Joure.