liveblog | 9 december 2023

112-nieuws 9 december: Auto over de kop in de sloot bij Menaam | Meisjes bekogeld met eieren in De Knipe

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 9 december 2023, 21:54 uur
21:54

Auto over de kop in de sloot bij Menaam

Auto over de kop in de sloot
Auto over de kop in de sloot © CAMJO Media
Een auto is zaterdagavond over de kop in een sloot beland aan de Bitgumerdyk in Menaam. De bestuurder kon zelf uit de auto komen. Hij verloor in een bocht de macht over het stuur en kwam zo in de berm terecht. Na een stuurcorrectie vloog de auto over de kop in de sloot.
21:33

Meisjes bekogeld met eieren in De Knipe

Twee meisjes zijn afgelopen nacht in De Knipe bekogeld met eieren. De bril van een van de meisjes ging daardoor kapot en zij zou ook lichamelijk letsel hebben opgelopen.
Het incident gebeurde om 21.30 uur in de omgeving van het café in De Knipe. Mensen die iets hebben gezien of gehoord van het incident, kunnen zich melden bij de plaatselijke wijkagent.
Gooien met een ei
Gooien met een ei © Shutterstock
21:21

Morgenochtend code geel

Het KNMI heeft voor morgenochtend code geel afgekondigd in verband met kans op zware windstoten. Dit komt door storm Elin. Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden.
Code geel geldt in onze provincie voorlopig van zondagochtend 4.00 tot 9.00 uur.
15:59

Vermiste man uit Blauwhuis overleden aangetroffen

De man die sinds de nacht van donderdag op vrijdag vermist was uit een tehuis in Blauwhuis, is overleden aangetroffen aan de Mardyk in Greonterp.
De politie zegt geen aanwijzingen te hebben voor een misdrijf.
Mensen worden gevraagd om beelden van de vermiste man te verwijderen
13:45

Twee dode zwanen gevonden bij Westergeast

Twa deade swannen fûn by Westergeast
Twa deade swannen fûn by Westergeast © RTV NOF, Erik Visser
Voorbijgangers hebben twee dode knobbelzwanen gevonden in een weiland bij de Weardebuorsterwei vlakbij Westergeest. Een van de zwanen lag in plas bloed, meldt RTV NOF. Mogelijk is de vogel slachtoffer geworden van een schietincident.
De politie werd ingeschakeld en die heeft de zwanen meegenomen voor onderzoek. Getuigen kunnen zich melden bij de politie.
12:11

Politie Ameland doet nieuwe oproep getuigen Sunneklaasincident

De vuurtoren van Ameland
De vuurtoren van Ameland © Shutterstock.com (Atosan)
De politie van Ameland heeft een nieuwe oproep gedaan op X, voorheen Twitter, aan getuigen van het incident op 5 december met een filmploeg van omroep PowNed. Die was op het eiland om verslag te doen van het Sunneklaasfeest, waarbij buitenstaanders niet welkom zijn.
Sunneklaasvierders achtervolgden de ploeg over het eiland en er ontstond onrust. De verslaggevers zeggen dat ze zijn aangereden, maar er is ook aangifte gedaan door de Amelanders. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht en vraagt mensen die iets hebben gezien of die camerabeelden hebben, zich te melden.