Nog geen verdachten in beeld in PowNed-incident met Sunneklaas

Dominique Weesie van PowNed
Dominique Weesie van PowNed © ANP
De politie heeft nog geen verdachten op het oog in verband met het incident op Ameland. Journalisten van omroep PowNed werden daar dinsdag aangevallen toen ze verslag wilden doen van het Sunneklaas-feest.
"We hebben nog geen verdachten op het oog en er zijn nog geen aanhoudingen verricht", zo heeft een politiewoordvoerder laten weten. Politie Noord-Nederland hoopt begin volgende week meer te kunnen zeggen over het onderzoek.
Er zijn inmiddels meerdere aangiftes gedaan na aanleiding van het incident tussen een aantal bewoners van Ameland en de cameraploeg van PowNed. Het is niet duidelijk welke aangifte eilanders precies hebben gedaan.

Recherche doet onderzoek

De recherche doet het onderzoek, omdat het volgens de politie een "heftig incident" is geweest, dat "zorgvuldig en op de juiste manier" moet worden onderzocht.
PowNed geeft aan dat de politie aanvankelijk niet wilde helpen toen de journalisten bedreigd werden door de mensen van het eiland. Voorzitter Dominique Weesie belde daarna met minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid.