Na heel wat geploeter opent VV Heeg z'n nieuwe kantine: "We zijn er trots op"

De nieuwe kantine van VV Heeg toen het werk eind september klaar was
De nieuwe kantine van VV Heeg toen het werk eind september klaar was © VV Heeg
Een jaar lang werkten vrijwilligers van VV Heeg hard aan de bouw een nieuwe kantine. De voetbalclub haalde zelf 75.000 euro op om de klus te klaren. Dit weekend houdt de club twee openingsfeesten.
De kantine was in oktober al gereed, maar nu wordt het nieuwe gebouw officieel geopend. Vrijdag is er een besloten feest voor alle vrijwilligers die een jaar lang in actie zijn geweest om het mogelijk te maken.
Nadat aan hen de waardering is geuit, volgt zaterdag een openingsfeest voor de rest van de club, het dorp en de sponsoren. Daar is muziek bij en alle gebouwen zijn opengesteld, van keuken tot bestuurskamer.
Voldoende ruimte voor een 'derde helft' in de kantine
Voldoende ruimte voor een 'derde helft' in de kantine © VV Heeg
Vorig jaar augustus ging de schep de grond in, nadat het voetbalseizoen voorbij was. De hoop was dat het werk voor de eerste thuiswedstrijd klaar zou zijn. Dat lukte niet helemaal, maar voorzitter Joris Wijnja is allerminst ontevreden. "We zijn eigenlijk maar twee maanden uitgelopen, dus dat valt hartstikke mee."

Uitbreiding

De bouwplannen zijn wel twee keer opnieuw naar de tekentafel geweest. Een eerste idee met nieuwe kleedkamers bij de kantine bleek wat teveel gevraagd.
Vanwege de kosten is uiteindelijk besloten een deel van de oude kantine opnieuw te gebruiken. De kantine is dus wel vernieuwd en uitgebreidd, maar eventuele kleedkamers moeten later nog volgen.
Uiteindelijk zou dat wel wenselijk zijn, zegt Wijnja. Want de cv-ketels in de huidige kleedkamers zijn aan vervanging toe en met het oog op de groei van de voetbalclub kan het zijn dat de ruimte uiteindelijk niet meer toereikend is.
Bij de velden van VV Heeg
Bij de velden van VV Heeg © VV Heeg
Wijnja is op dit moment vooral trots op de nieuwe kantine en het feit dat het gelukt is om in net wat meer dan een jaar een modern en duurzaam gebouw neer te zetten. "We zijn er erg trots op en hebben alleen maar positieve reacties gekregen, ook van de tegenstanders."